miercuri, 30 iulie 2014

Drumeţie pe creasta Munţilor Poiana Ruscă (program)


Vineri, 15 august 2014

Profităm de cele trei zile libere de Sf. Maria şi vom pleca cu microbuzul din Timişoara vineri dimineaţă la ora 8,00 de la Casa Adam Muller Gutenbrun pe ruta: Lugoj - Nădrag - Cabana Caprioru. De aici începe traversarea pe creastă a M-ţilor Poiana Ruscă. Vom trece pe lângă Sfinxul Bănăţean, vechile mine de fier de la Nădrag, "microbuzul" din Padeş, Vârful Padeş, Tăul Ursului, Vârful Rusca. Traseul va fi parcurs în plimbare, să dăm timp pasionaţilor de fotografie. Două nopţi vom dormi în corturile noastre şi sperăm să prindem în obiectivele foto imagini spectaculoase la răsărit şi la apus. După Vârful Rusca grupul se va împărţi în două: o parte coboară pe la Vârful Chicera şi Valea Şopotului spre Tabăra de la Poieni Strâmbu, ceilalţi vor coborî pe Valea Şasa, pe la Cabana Cheia tot la tabără. Vom ajunge duminică la tabară unde vom sărbători reîntâlnirea. Aici ne aşteaptă şi microbuzul care, seara, ne va readuce în Timişoara.
Costul excursiei este de 100 lei. 

 
 .

3 comentarii:

  1. Buna ziua ! Ar fi util daca ati atasa o harta cu traseul si eventual sa mentionati lungimea traseului si dificultatea lui. Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Lungimea traseului este de aproximativ 30 km. Traversarea se face in aprox 15 ore , adica destul de putin tinand cont ca se impart la 3 zile (5 ore de mers/zi).

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună ziua,
    1. din Tăul Ursului spre vf. Padeș traseul cel mai ușor și bine marcat este cel de pe drumul forestier.Fostul traseu de creastă se pierde deoarece acum câțiva ani a fost un incendiu care a ars vegetația de pe Vf. Padeș.
    2. Din Tăul Ursului spre Vf. Rusca traseul bandă roșie nu este continuu, posibil să continue și cu triunghi roșu sau chiar cu alte semne (nu mai țin minte care sunt) dar acolo deja vă aflați relativ aproape și se intuește urcușul cotind printr-o curbă largă spre stânga. de recomandat să faceți traseul în zile cu vizibilitate ca să vă puteți orienta.
    Răspunsul este pentru d-ul GHENCEAAA

    RăspundețiȘtergere