luni, 14 iulie 2014

Drumeţie în Munţii Ţarcu (program)

Sâmbătă, 2 august, 2014

Perioada: 2-3 august
Întâlnirea va avea loc sâmbătă 2 august în holul Gării de Nord la ora 7:30 de unde vom pleca cu trenul (ora 8:05) la Caransebeş. De acolo ne vom deplasa cu maşini / taxiuri până la Staţia de telescaun Valea Craiului situată la 773 m alt.
Din acel punct vom parcurge o drumeţie de dificultate medie pînă la Cabana Cuntu 1440 m alt, trecând prin Şaua Jigoriei şi Poina Şeroni (un minunat loc de belvedere asupra munţilor Ţarcu).
În ziua 2 vom parcurge traseul de creastă al Munţilor Ţarcu: Cabana Cuntu 1440 m – Vf. Ţarcu 2190 m – Vf Căleanu 2196 m – Căldarile Ţarcului – Cabana Cuntu 1440 m .
Spre seara vom coborî înapoi la staţia de telescaun de unde ne vom întoarce cu maşini / taxiuri în Caransebeş, iar de acolo cu tren regio (plecare 20:36) la Timişoara.
Sosire în Gara de Nord în jurul orei 22:00.

Notă:
- Cazarea se poate face şi cu corturile personale în zona Cabanei Cuntu!
- Condiţile de cazare sunt cele ale unei cabane de munte: mai multe paturi într-o cameră, o baie pe hol, o sala de mese cu sobă unde se poate face un ceai cald, cafea etc.
- Este necesar un echipament adecvat pentru drumeţia de altitudine: bocanci, beţe, impermeabile.
- Alimentele e indicat să le procuraţi din Timişoara pentru cele 2 zile. La Cuntu este izvor.
- Drumeţia din prima zi este de dificultate medie cu un urcuş accentuat în prima jumatate până în Şaua Jigoriei 1215 m.
- Drumeţia de creastă din a 2-a zi este de dificultate mare! Durata traseului este de circa 9-10 ore incluzînd pauzele de alimentare şi poze.

Atenţie: Persoanele care nu pot parcurge aceste trasee dar doresc „un week end pe munte” ne pot însoţi fără probleme şi pot opta pentru trasee uşoare şi plimbări prin zona Cabanei Cuntu. Ne vom împărţi în 2 categorii de efort:

- Categoria 1: Grupul ce vom parcurge ambele trasee mentionate mai sus.
- Categoria 2: pot evita urcuşul accentuat din prima zi până în Şaua Jigoriei, urcînd serpentinele drumului asfaltat până în acel punct. În ziua 2-a pot opta pentru o urcare înspre Vf Ţarcu atât cât doresc şi/sau pot face o drumeţie uşoară până în Poiana Şeroni sau se pot plimba în zona Cabanei Cuntu.

Costuri:
- trenul Timişoara - Caransebeş : 25 Ron/pers dus-întors.
- Maşini/ taxiuri Caransebeş – Telescaun Valea Craiului: aproximativ 35 – 40 Ron / pers dus-întors ( în funcţie de preţul negociat şi de nr de pers dintr-o maşină)
- Cazarea la Cabana Cuntu: 10 ron / pers ( sau cort: 0 ron)

Organizator: Bogdan Conciatu- tel.0732886324

IMPORTANT: Confirmarea participării se face doar telefonic!

 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu