vineri, 13 noiembrie 2015

Poieni Strâmbu - Peștera Românești
Ziua 1-24 octombrie 2015
Pentru drumeție, îmbarcarea va fi sâmbătă 24octombrie, la ora 07.45 și plecarea la 08.00 de la Casa Adam Muller Guttenbrun . Via Lugoj-Margina, vom ajunge la Poieni în jurul orei 10. 
Vom face o scurtă oprire la tabăra de la Poieni Strâmbu, vom afla despre noile trasee recent marcate (Vf. Rusca, Tăul Ursului, Vf. Padeș).
 Programul de drumeție va fi adaptat după structura grupului și condițiile meteo. Niciuna din variante nu va fi de mare dificultate. Ne propunem să vizităm recent “descoperite” Șuberele, să povestim despre ingenioasele soluții folosite în acest nod important de comunicații. Apoi, la aproape 1000m altitudine să vizităm Bătrâna-satul fără cimitir.
Pentru cei care doresc doar o plimbare ușoară vom recomanda fie Cascada Șopot, fie recent marcatul traseu spre Tunele, fără urcușuri sau coborâșuri.
Seara vom dormi în tabăra școlară
.
Ziua 2-25octombrie2015
Vom pleca spre Crivina de Sus unde vom vizita cel mai vechi lăcaș de cult din lemn, din Banat (anul 1676) și apoi la Balta Caldă lângă Românești, mănăstirea Izvorul lui Miron. 
Apoi, pe jos, vom merge la Peștera de la Românești unde vom asculta concertul susținut de Filarmonica Banatul din Timișoara ( a 31-a editie).
Pe drumul de întoarcere spre Timișoara vom putea opri (opțional) să vizităm Muzeul Aviației din Traian Vuia sau/și să facem un ultim popas la Ana Lugojana, loc emblematic de relaxare pentru bănățeni.
Echipamentul de munte este necesar. Hrana pentru două zile, de asemenea. Apa plată de izvor se găsește din belșug în zonă, curge chiar și la robinetele din tabără.
Costuri :125 lei/persoană, cu plata până în 07.10.2015 ora 18,00  
               145 lei/persoană după acest termen.
Plata se face la Agenția Ultramarin, Str.N. Păulescu 2 , tel:0256499706, 0356101314, 0736329980-consilier Andreea Mureșan (relații, rezervări, plăți).
Excursia va avea loc pentru un număr de minim 15 persoane .,,  Foșnet și culoare, octombrie zâmbind în soare blând, bucurie, oameni faini și drag de simplitate!
"Apă, aer și pădure"...tezaurul natural, esența Ținutului Pădurenilor...deslușind misterul poveștilor țesute cu secole în urmă, alături de oameni frumoși, pe un traseu fascinant: Muzeul caselor vechi tradiționale din satul Bătrâna, povestea Măresei din Poieni, Biserica de lemn Crivina de Sus, Mănăstirea Izvorul lui Miron și atmosfera de poveste de la concertul din Peștera Românesti. 
Multumesc CBT! "    
Sunt câteva impresii și fotografii realizate de doamna Gizella Parau în această drumeție!

Mai multe fotografii puteți vedea Aici foto: Gizella Parau
                                               și  Aici foto: Nedela Decebal
                                               și  Aici foto: Nedela Decebal


   A fost o drumeție frumoasă în care am fost împreună cu prieteni vechi sau... noi, prieteni 
 pe care ne bucurăm că i-am avut alături, admirând spectacolul toamnei și de magia muzicii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu