miercuri, 14 octombrie 2015

Excursie pe Valea Cernei


  Întotdeuna sunt greu de ales, traseele turistice, în și din Valea Cernei, această "regină a turismului bănățean" ,după cum o numește în cărțile sale, colegul nostru Marius Terchilă.
Ne vom opri, de această dată, asupra traseelor din amontele Lacului Prisaca. Vom putea vizita cătune ce par să se stingă: Dobraia, Prisacina , Ineleț, mori de apa funcționale, forme spectaculoase de relief carstic, chei impresionante fie ale Prisăcinei fie ale Țesnei sau vom ajunge pe Vârful Arjana. Vom alege traseele, așa cum v-am obișnuit, după structura și puterile grupului (nu mai putin de 5 persoane).
Întalnirea pentru îmbarcare va fi sâmbătă 5 septembrie la ora 07,30 la Casa Adam Muller Guttenbrunn și plecarea va fi la ora 7,45.
Se pleacă pe ruta Timișoara-Caransebeș-Băile Herculane.
Cazarea va fi in Băile Herculane sau în locații din preajma stațiunii.
Echipamentul de munte este obligatoriu și hrană la pachet este necesară .
Costul excursiei:-160 lei/pers (pana in 26.08.15)
                           -180 lei/ pers ( dupa 26.08.15 ).
Plata se face la Agenția Ultramarin, str. Păulescu nr.2 tel:0256499706, 0356101314, 0736329980-consilier Andreea Mureșan (relații, rezervări, plăți).
Excursia are loc pentru un număr de minim 16 persoane. Hoinărim!?


  

 Și....am HOINĂRIT!!!
                               Împreună cu ei, un grup de oameni veseli și frumoși!!!


Am văzut, sau am revăzut multe locuri minunate, după cum povestește Bogdan Lepădat, un prieten  de-al nostru, care a fost cu noi în această drumeție.
                                                          
    Cheile Țăsnei ...după 28 de ani
,,Copil fiind, pasit-am intr-o lume de basm pe o poteca pietruita , strajuita de pini maiestuosi, tasnind parca din steiurile de piatra ascutite. Cararea urca mai intai salbatica printr-o padure deasa pana la intrarea in chei iar mai apoi serpuia usurel pe marginea prapastiei, lasandu-mi imaginatia sa zboare libera peste zidurile stancoase ce se derulau in fata ochilor. Nerabdarea si oboseala copliareasca nu m-au lasat atunci sa admir prea mult minunile din jurul meu: "Mai e mult ... ? " , "200 de metri" vine replica.

Trecut-au anii ... nu putini , peste un sfert de veac. Am pasit din nou pe cararea care m-a facut sa iubesc muntele , in inima mea se zvarcoleau haotic nerabdrarea, curiozitatea, amintiri vechi, asteptari ... parca si un pic de smerenie. Nu stiu exact ce vroiam sa regasesc, poteca fermecata , peisajul care iti taie suflarea , copilul din mine .... Cararea era tot acolo, strajuita de pini si colturi salbatice de stanca, insotita pe alocuri de susurul vesel al raului si vlastari tineri de copaci de care nu imi aminteam. "Cat mai e de mers ? " a intrebat cineva. As fi vrut sa aud raspunsul, dar de data asta nu a mai venit . De fapt roata vietii se invartise deja ... era randul meu sa spun: "200 de metri ".

text:Bogdan LepădatA fost o excursie frumoasă și relaxantă în care ne-am bucurat de spectacolul naturii!


Mai multe fotografii AICI foto: Bogdan Lepădat
                              și AICI foto: Sebastian Dogariu

Foto: Nedela Decebal, Bogdan Lepădat, Sebastian Dogariu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu