miercuri, 20 mai 2015

Drumeție pe Valea Cetății și Valea VălișoruluiNe întâlnim, sâmbătă 16.05. 2015 în Gara de Nord Timișoara la ora 7,30.
Trenul pleacă la ora 8,16 si sosește la Căvăran la ora 10,16.
Traseul este lejer( aproximativ 14 km dus-întors) pe drum forestier, într-o zona neumblată, dealungul unor cursuri de apă, cascade, cariere de piatră etc.
Echipament necesar: rucsac de tură, bocanci, pelerină, bidon de apă, șlapi sau sandale pentru traversat două cursuri mici de apă mâncare pentru două mese (posibil una din ele pentru fript..).
Întoarcerea  va fi  la 19,30 din Căvăran cu sosire in Timișoara Nord la 21,18.
Însoțitor de grup: Marcu Ionel , tel.0720237209.
Costul biletelor CFR: 22,50 lei dus-întors și 50% reducere pentru studenții și elevii care prezintă carnetele!


..........și ne-am întâlnit!
Sâmbătă 16 mai 2015..ora 7,30.
În gară la locul de întâlnire  încet, încet se formează grupul.....persoane care vin cu noi de multă vreme dar și câțiva care vin pentru prima dată și ne bucurăm pentru asta.
Cu speranța că va fi vreme bună (cei de la Meteo.....știți voi!!)  pornim spre linia 7 acolo unde era trenul nostru, ne ocupăm locurile apoi face schimb de impresii despre....Maramureș.....Bârsana...muzee...Cheile Sodolului si altele....ajungem la Căvăran.
Căvăran sau  Constantin Daicoviciu este o localitate, din județul Caraș-Severin, la poalele munților Poiana Rusca la aproximativ 90 de km de Timișoara și 17km de Caransebeș.
După un popas la ,,magazinul mixt,, pornim veseli spre vale acolo unde ne întâmpină un peisaj de vis, copaci înfrunziți ,multe flori de câmp, susurul unui pârâu......
 Pârâu care a trebuit să îl trecem, desculți ...sau nu, pe pietre sau pe...lângă  pietre, cu ajutor sau fară, dar am reușit cu toții să trecem pe celălalt mal!!!


Unii uzi la picioare, alți răcoriți de apa rece a pârâului am pornit spre un alt obiectiv al drumeției noastre....


             Cascada........Mini -Bigăr (am botezat-o noi)!

O minune a naturii!!
Ne-a fascinat pe toți, greu ne-am despărțit de ea după ce am fotografiat-o și ne-am fotografiat cu ea.Am ajuns la cariera de piatră, loc în care am făcut un mic popas......... și....                            
         ..                             .. . . nelipsita poză de grup!
După ce ne-am odihnit puțin a trebuit să mai traversăm un pârâu .... e mai greu!....ba e mai ușor!, care...cum.......
                                                                                            ... gata l-am trecut și pe ăsta!!!!!
continuăm pe drumul forestier prin pădure care ne răcorește cu umbra ei și ne bucură privirea și ... inima cu peisajul mirific și mirosul florilor de salcâm și soc.
 Puțin obosiți și flămânzi hotărâm să facem un picnic ...cu slănină friptă și cârnați!
                ....se aprinde, nu se aprinde, se aprindeeeee!!!

Cârnați....slănină....bere....fotografii....copii mici și mari...... 
Siesta????, nici vorbă!!! Doar ce au terminat de mâncat, că unii (cei mai tineri)au și plecat pentru a vedea și alte locuri frumoase de unde s-au întors cu fotogrrafii și impresii plăcute.Drumul de întoarcere a fost  parcă mai scurt am încercat să ne încărcăm ,,bateriile,, cu cât mai mult din darurile oferite de natură, bucuroși că am petrecut o zi frumoasă în aer liber că am cunoscut oameni noi, buni și frumoși,  că am fost veseli și fericiți, pregătiți pentru o nouă săptămână de muncă, gândindu-ne la ......wekendul viitor în care mergem în altă drumeție împreună cu...VOI!!!

Mulțumim  ghizilor noștri: Marcu Ionel și Marius Cioară

foto: Mariana Covaciu
        Jon Ioan
        Vlad Manolescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu