vineri, 3 iunie 2016

Alba-Iulia și Sighișoara

 Fotografia de grup a fost făcută de Mihaela Durneac, la Blaj într-un lan cu maci împreună cu oameni veseli și frumoși, oameni care iubesc România lor, România noasră...IUBEȘTE ROMÂNIA TA!
Câteva impresii și fotografii din hoinăreala noastră la Alba Iulia, unde am retrăit, o seară, o noapte, Noaptea Muzeelor, alături de personajele acelor vremuri, precum si de la Cetatea Medievală Sighișoara, un loc de basm unde am fost însoțiți de Toboșarul Cetății ( Dorin Stanciu).

 O primă oprire am făcut în Parcul Dendrologic ,,Dr. Ion Vlad" din Alba Iulia.
     Text si foto: Angela Simionescu
,,Inainte de-a patrunde cu pasi timizi pe taramul istoriei ne-am incarcat bateriile pentru Noaptea Muzeelor. Ce putea fi mai frumos ,mai placut si mai relaxant?"


 Am găsit și o mireasă!


 Alte impresii și fotografii:
Text si foto:Luminita Ramona
,,A fost o excursie deosebita am vizitat locuri cu multa incarcatura istorica. Am intalnit oameni minunati ,au fost mai mult decat simple gazde ,prieteni cu ne-a numit Tobosarul din Sighisoara care m-a impresionat cel mai mult ca om si cum stie sa isi promoveze locurile natale .
Locuri frumoase ,curate,oameni de la care ar trebui sa luam exemplu .
Intr-un cuvant MINUNAT , daca treceti prin zona merita sa va opriti din drum si sa va intoarceti putin in timp e un sentimenti deosebit care nu se poate descrie in cuvinte ramane acolo intr-un colt din inima se simte si nu se v-a uita niciodata.
Multumesc mult si organizatorilor fara ei toate aceste sentimente si amintiri nu ar fi existat azi in sufletul meu .
Multumesc !!!"                                  Fotografii aici si aici

Text și foto: Ciprian Hanca
,,O excursie frumoasa cu clubul banatean de turism la Alba Iulia cu oameni faini , cu lupte de gladiatori personalitati si multa distractie"
,,Multumesc clubului banatean de turism , agentia de turism ultramarin si dl Suba Doru pentru cele 2 zile minunate petrecute"     
                                                         Fotografii aici si aici
Text si foto:Liliana Costinean
,,O zi cu mult soare in parc"              Fotografii aici

"Cetatea Alba Carolina este acum mai vie ca oricând datorită restaurărilor ce au avut loc în ultimii ani și care i-au dat o cu totul altă față, păstrând atmosfera medievală și adevărurile istorice ascunse între zidurile acesteia."                              Fotografii aici si aici

"De mici, visele ne-au fost hranite cu povesti in care casele inalte, turnurile frumoase cu ceas si mestesugarii priceputi teseau impreuna pilde spre cresterea noastra. Imaginile se nasteau parca aievea peste noi si ne atrageau intr-o lume colorata, blanda si veche. Pentru romani Sighisoara este intruchiparea acelor povesti, este orasul-muzeu si orasul-basm."
                                                           Fotografii aici

                                          Fotografii realizate de Gloria Popescu aici și aici
                                          Fotografii realizate de Mariana Covaciu aici


Mai multe fotografii puteți găsi pe pagina noastră de facebook și la evenimentul " Noaptea Muzeelor la Alba Iulia & Sighișoara".







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu