joi, 12 februarie 2015

Excursia marțișorului!

28 Februarie 2015     Întâlnirea în Gara de Nord Timișoara: ora 7,15(trenul pleacă la ora 7,39 de la linia 1 Lugoj si sosește la Șarlota la ora 8,35)
  Vom face o drumeție în Charlottenburg, localitate declarată monument istoric: "... acest sat este singurul sub formă circulară (chorographie). În mijlocul satului se găsește o fântâna acoperită cu apă foarte bună. În jurul fântânii se găsește o plantație de duzi în spatele căreia se găsesc casele, acestea având în curte grajdul și șura. Apoi urmează grădina unde se găsește plantată vița de vie. Nici o casă nu este nici cu un deget mai înaltă ca alta și nici cu un picior mai distanțată una față de alta, având un stil foarte frumos simetric; la fel și cele patru intrări în sat - au aceași distanță una față de alta"  după cum descrie satul, Johann Caspar Steube în anul 1779.
  Vom vizita Muzeul Cinegetic, recent deschis, ne vom plimba prin împrejurimi si dacă d-ul Peter Trimmer, ultimul svab din Charlottenburg, este sănătos, îl vom întâlni să ne povestească despre viața de altădată.
Retur: la ora 17,11 cu sosire în Timișoara Nord la 18,23.
Cost: 11 lei  dus-întors- tarif Regiotrans.
Conducător de grup: Marcu Ionel
Excursia are loc dacă la ora întâlnirii (7,15) se prezintă în gară cel puțin un participant.
Pentru conformitate:Suba Doru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu