vineri, 15 aprilie 2016

Apă minerală, leurdă și vulcani noroioși!

Duminecă, 3 aprilie 2016....!
Record?
Da... de participare la un eveniment al programului ,, Iubește Romania Ta", am depășit numărul de 83 de participanți stabilit în 2015 la excursia din Maramureș.
 Estimările se situază, undeva între 90 și 100 de participanți.
Felicitări dragi colegi și prieteni!
Recordul "All time" al Clubului Bănățean de Turism a fost stabilit în 6-9 iunie 1988 la evenimentul " Expediția Româno-Nepaleză pentru cucerirea vârfului Gurja -Himal (1985)" -ciclu de conferințe, ce a avut loc la Timișoara și Lugoj. Evenimentul a fost condus de dr. Ovidiu Bujor, același care a condus și expediția.
Estimările colegilor, de la vremea aceea, au apreciat o participare de 10.000 (zece mii de participanți)- după cum arată arhivele clubului.

Voi lăsa fotografiile și impresiile unor participanți la această drumeție să vă ,,povestească" acestă zi specială!

Dorotea Momir -comentariu și poze Aici
,,Drumeție la Pișchia și Bencecul de Jos (Halta Bencei), județul Timiș.
Azi, într-o zi frumoasă, caldă, de primăvară bănățană, am avut parte de încă o drumeție frumoasă organizată de Clubul Banatean de Turism Timișoara.
Cu ocazia drumeției am luat apă minerală de la fântâna din localitatea Pișchia, am cules leurdă la Halta Bencei, și am vizitat câteva din așa zisele vulcani noroioși din zonă, ce se află pe o păşune aflată între satele timişene Seceani (comuna Orţişoara) şi Fibiş (comuna Pişchia), ce sunt de fapt niște mici balte de apă care bolborosesc din cauza bioxidului de carbon ce vine din adâncurile pământului.
N-au lipsit nici odihnele binemeritate, dar mai ales slănina friptă alături de apa minerală de Pișchia, de țuică nu mai pomenesc ..."
Simona Luca
,,Multumim organizatorilor Cioara Marius si Doina Manolescu pentru o zi extraordinara, dar si Carmen Ionescu pentru mult asteptata si delicioasa surpriza!!!!"
Angela Simionescu
,,Evenimentul de azi a fost ceva inedit! O adevarata serbare campeneasca ,un amalgam cu toate ingredientele unei zile minunate petrecute in mijlocul naturii: plimbare, soare, relaxare, picnic, cules leurda, baut apa minerala de la mama ei si bineinteles multa voie buna!...a fost mobilizare generala, cu mic cu mare ,pe motoare, biciclete sau masini, aproape ca am atins 100! ......multumim organizatorilor!! "
Any Andrei
,, A fost o zi minunata..cam greu cu organizarea dar cand am pornit a mers ca slaninuta....unsa...mai venim si altadata..."
Gizella Parau
,,Multumim Mariusica, pentru minunea zilei de azi...noroi bolborosind, papadii in iz usturoiat de leurda, aroma de slaninuta in foc, stropita din belsug cu apa minerala pura...pe alocuri cred ca avea si gust de pruna!  Toate acestea scaldate in soareeee drag si multa voie buna!"

 El este Mariusică,
 adică Marius Cioară, ghidul și colegul nostru!














Mioara Bugaru
,,Multumim frumos organizatorilor pentru eveniment. A fost o experienta frumoasa, prima cu grupul vostru dar in mod sigur, nu ultima! O duminica frumoasa in continuare!"
Gina R Dumitrescu Lacatis
,,Multumesc lui Dumnezeu pentru "ospatul de suflet"! Multumesc, Oameni frumosi!"

Fotografii realizate de  Daniel Ungureanu Aici
Fotografii realizate de Marius Cioară Aici
Fotografii realizate de Simona Mihaela Gabor Aici












Credit foto: Eugen Furdui, Angela Simionescu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu