miercuri, 3 februarie 2016

Valea Vălișorului și Valea Cetății


O drumeție ușoară și relaxantă!.... Prieteni vechi,...noi prieteni  și mult soare care a zâmbit alături cu grupul nostru.
Câteva impresii și fotografii din drumeția noastră:

,,M-a rugat Marcu sa scriu cateva randuri despre drumetia facuta .... nu am putut sa il refuz, asa ca .....
Clubul Banatean de Turism a anuntat pentru ziua de 30 ianuarie o drumetie la Cavaran pe Valea Cetatii si pe la Cascada Merisor. Urmaream pe eveniment cat de putini se aratau a fi interesati , dar mai ales cat de putini erau cei ce si-au anuntat participarea. Sigur ca voi deja stiti cu cata emotie ma gandeam la aceasta drumetie si cat de mult imi doream sa fiu pe poteca din valea dealurilor de langa Cavaran.
Era o dimineata ceatoasa cand am pornit spre gara unde spre surpriza si bucuria mea am regasit prieteni vechi dar am intalnit si fețe noi, timide care s-au alaturat tacute grupului. Marcu, ghidul nostru bun si cald ne numara din ochi ca pe pui. El ne va conduce pe traseu si tot el e cel ce na va aduce in siguranta inapoi.
Pe tren veselia era in toi si noi deja eram un grup unit care aveam acelasi scop : sa facem miscare, sa iesim in natura si sa ne bucuram de tot ceea ce ne ofera ea in orice anotimp.
La buticul din Cavaran nu mai era aceasi aglomeratie ca anul trecut, toti grabindu-se cat mai repede spre padure. Trecem Timisul, si aici doar cateva poze mai mult din mers si ne-am continuat drumul la paraul ce trebuia traversat pentru a ne continua traseul. Dar nici aici nu ne-a oprit nimic, o piatra aruncata in parau ne-a facut trecerea mai usoara ..; nu tu cizme, nu slapi si nici picioare desculte. Trecerea a fost o reusita totala din partea tuturor.
Am admirat si caderea apei pe tuful calcaros care formeaza o cascada asemanatoare celei de la Bigar, am facut poze si iar la drum.
Timpul de drumetie in ianuarie ne obliga sa ne grabim, ziua e mai scurta si noi mai aveam de fript fiecare ce si-a adus : slanina, carnati, frigarui dar si de ciocnit un paharel de tuica buna si unul de vin de butuc. Propun ca la urmatoarea drumetie sa se predea lectii de fript slanina la foc pentru ca grupul s-a marit si sunt multi incepatori in ale focului de tabara.
O scurta plimbare pe valea ingusta a paraului inghetat, ne-a pus putin atentia la incercare, ne-a namolit pe unii din noi, dar ne-a si umplut sufletul de frumos.
Niciodata drumul de intoacere nu ne ofera aceleasi imagini ca cel de dus, asa ca am avut ce admira si ne-am incarcat sufletele cu frumos si trupul cu energie si nici ca ne mai pasa de drumul care dezghetandu-se a devenit mai noroios.
La gara , asteptand trenul ce sa ne duca acasa, pe chipurile noastre se citea o oboseala fericita daca as putea spune asa, dar rasul si voia buna nu ne-a parasit nici macar acum.
Spuneam ca trenul ne duce acasa .... am gresit. In Timisoara cei mai multi dintre noi ne-am dus la o bere si un mic unde am continuat sa radem si sa ne bucuram unii de altii.
Asta face o drumetie, prieteni ...
Dragi prieteni sper sa ne revedem in cat mai multe drumetii !!! "
 Text:  Carmen Ionescu   foto AICI

,, ....si am pornit la drum. Atmosfera vesela insotita de un vant hoinar cu iz de padure. Peisaje minunate si o natura hotarata sa ne arate cum arata o zi de primavara adevarata in mijloc de gerar. Trec grabit, dar ceva ma cheama inapoi. La margine de drum, ascuns parca privirilor iscoditoare un bustean. Un copac falnic candva, acum doar un lemn trist, plangandu-si in tacere ranile. M-am saturat sa vad mereu acelasi lucru. Fiindca ma doare. Si ne doare. Tie copacule iti daruiesc toate inimile mele...si daca as putea ti-as darui o particica din viata mea. "
















Text și fotografie: Furdui Eugen



,,Bună seara. Azi am participat cu trei prietene la o frumoasă excursie organizată de CBT!
D-nul Marcu a fost de nota 10, timpul a fost superb, GRUPUL la fel, ne-am simțit bine, mai venim !!! Mulțumim! Am postat câteva fotografii la mine pe pagina, dacă doriți să le preluați..."
Text și fotografie: Dorotea Momir  foto AICI

Mai multe fotografii și clipuri video din această drumeție, găsiți pe pagina noastră de facebook și pe evenimentul respectiv.
Îi mulțumim lui Ionel Marcu pentru grija ce ne-o poartă,  vă mulțumim vouă prietenilor noștri care ...hoinăriți alături de noi și care împărtășiți cu noi imaginile și momentele frumoase din drumeție!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu