joi, 9 octombrie 2014

Concert Peştera Româneşti (program)


Duminică, 26 octombrie 2014

Un eveniment devenit deja o tradiţie frumoasă de toamnă: concertul din Peştera Româneşti. Vă propunem o drumeţie colorată în nuanţe ruginii prin pădurile munţilor Poiana Ruscă, până la peştera din care răsună în fiecare octombrie un concert unic într-un peisaj de neuitat.

Peştera Româneşti este localizată in Vestul României - în Nordul Munţilor Poiana Ruscă, în apropierea localităţii Româneşti, fiind formată într-un munte de calcar mezozoic. Munţii Poiana Ruscă fac parte din Carpaţii de Sud (Alpii Transilvaniei). Istoria geologică a Peşterii Româneşti începe in urmă cu peste 150 milioane ani, când un râu a pătruns în masivul de calcar-magnezit şi prin eroziune mecanică şi coroziune chimică a format peştera . Apele au format o reţea superioara de galerii, apoi au coborât în straturile de calcar, astfel că în prezent avem patru etaje al acestui complex carstic. Lungimea totală a galeriilor Peşterii Româneşti este de 1438 metri, iar concertele se desfăşoară în sala mare de la etajul al doilea. Beneficiind de la natură de o acustică deosebită, Peștera Românești a fost pentru prima dată gazda unui concert în anul 1984, an în care Cercul Speotimiș organiza cel de-al 12-lea Speosport Republican. Primul concert din Peștera Românești a fost un concert simfonic inaugural al Speosportului la data de 11.10.1984. Succesul de care s-a bucurat acest prim concert a făcut ca evenimentul să se repete, încă o dată, iar apoi din nou și din nou, devenind treptat un obicei binecunoscut ca în fiecare an Filarmonica Banatul din Timişoara să susţină un concert în Peștera Românești.

PREŢUL 60 LEI/PERSOANĂ
Sunt incluse:
- transportul cu autocarul
Se pleacă din faţa Casei „Adam Muller Guttenbrunn” la ora 7,45
Nu sunt incluse:
- asistenţa turistică şi asistenţa medicală

Accesul în zonă se poate face pe drumul dintre Deva și Lugoj - DN 68A pâna în localitatea Coșava, din Coșava urmându-se șoseaua spre Valea lui Liman până în satul Românești. De aici se urmează traseul marcat - cruce galbenă - ce părăsește satul în dreputul cimitirului și duce până la peșteră (1 h mers pe jos)

NOTA:
Dacă se întrunesc minim 16 participanţi excursia are loc şi plata se va face la agenţia Ultramarin până luni 20.10.14 la ora 15:00.

Biserica de lemn din Româneşti
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu